Prvý macko za svetla

 

Práve sledujete jeden z najsledovanejších živých prenosov stránky KUKAJ.SK, ktorý je vysielaný z voľnej prírody vo Veľkej Fatre.

 

Dňa 11.4.2019 sa nám podarilo pri veľkom úsilí vyniesť do tejto ťažko dostupnej lokality nový zdroj energie "palivový článok", ktorý nám zabezpečí takmer bezobslužné napájanie celého kamerového a zabezpečovacieho systému. 80 kg vážiaci technologický kabinet vyniesol na svojom chrbte autor projektu zoológ Ing. Juraj Žiak a to asi hovorí za všetko! Následne sme spoločne zniesli cca 300 kg pôvodnej techniky, ktorá zabezpečovala prevádzku systému do jesene 2018.

Nedá mi nepoďakovať sa touto cestou Ing. Vladimírovi Neumannovi zo spoločnosti IMCO POWER s.r.o , vďaka ktorému sme mali možnosť si tento systém odskúšať a následne za jeho asistencie oživiť v našom testovacom datacentre.  Rovnako musím spomenúť to, že tento systém nás kompletne stál cez 11.000,- Eur a tu sme opätovne dostali podanú pomocnú ruku od p.Neumanna, pretože nám umožnil predĺženú splatnosť a zariadenie tak stále splácame. Spoločnosť IMCO POWER nám okrem iného darovala ako sponzorský dar dva kanistre paliva pre tento palivový článok, takže máme zabezpečenú prevádzku systému na cca 6 mesiacov.

Rovnako sa chceme touto cestou poďakovať vedeniu Grand Hotela Permon za finančnú podporu, za ktorú sme zabezpečili HW a SW vybavenie pre online prenos,  no aj za to, že nám pomohli prevádzkovať už niekoľko prenosov aj z ich resortu . Ceníme si to a ďakujeme, že nám pomáhate!

Okrem týchto spomenutých partnerov čo sa rozhodli nám pomôcť patrí jedno veľké ĎAKUJEME práve vám naším divákom (kukačom), pretože nás podporujete či už finančne podľa vašich možností, no aj vašimi príspevkami na facebooku v skupine KUKAJ.SK. S vami sme jedna veľká rodina a práve projekt Veľká Fatra nás spojil...
Naozaj si úprimne vážime, že nám takto pomáhate, pretože bez vás by tento prenos dnes nefungoval.

Určite všetci dobre vieme, že nainštalovať niečo podobné v dnešnej modernej dobe nie je až tak veľký problém, no nainštalovať techniku tak, aby nerušila zvieratá v ich prirodzenom prostredí, a aby ju absolútne nevnímali, to chce dobrého koordinátora, odborníka a milovníka prírody, ktorého medzi nami máme a nedá mi nepoďakovať sa Ing. Jurajovi Žiakovi za to, že nás PROFI-NET  oslovil k spolupráci za technickú časť, sprevádzal nás a umožnil nám zrealizovať naozaj unikátne prírodné divadlo. 
Práve vďaka tomuto projektu sme rovnako získali veľa skúseností no aj energie pre ďalšie prírodné divadlá, ktoré pre vás spoločne pripravujeme a ja pevne verím, že sa nám spoločne podarí sprevádzkovať ešte niekoľko prenosov, ktoré pre vás pripravujeme.

ĎAKUJEME, TEAM KUKAJ.SK

Vaše otázky, návrhy, pripomienky píšte na info@kukaj.sk.

        

 

 

 

Na prehrávanie je potrebný moderný prehliadač.
dravce.jpg
logo_tanap_sk_podklad_png_maly.png
podbanske.jpg
imco.jpg
wisenet.jpg
135.png
kukaj_223x100.jpg
ipseec.jpg
ateas_kukaj.jpg
zivekameryjpg.jpg